У Франції за добу виявили найбільшу кількість нових хворих на коронавірус від початку пандемії

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

У суботу, 12 вересня, Франція повідомила про 10 561 новий випадок коронавірусу — це найвища щоденна кількість від початку пандемії. Про це повідомляє Sky News.

Це вперше, коли кількість заражень коронавірусом у країні за один день перевищила 10 тисяч. Попередній рекорд — 9 843 нових заражень був 10 вересня.

Від коронавірусу за добу померли 17 людей, загальна кількість померлих зросла до 30 910 людей.

11 вересня премʼєр Франції Жан Кастекс заявив про план посилити тестування та карантин, водночас країна прагне уникнути повторення загальнодержавного локдауну.

Кастекс повідомив, що створять спеціальні центри для тестування, щоб надавати результати в першу чергу медикам та людям, що мають симптоми або контактували із хворими.

Епіцентром поширення коронавірусу стало місто Марсель.

Нагадаємо, що 11 вересня у Франції термін обов’язкової самоізоляції для тих, хто контактував із хворими на коронавірус, скоротили з 14 до 7 днів.

  • У Парижі з 28 серпня запровадили обовʼязкове носіння масок на всій території міста.
  • У Франції з 1 вересня зобовʼязали носити маски на робочому місці.
  • За час пандемії понад 300 тисяч жителів Франції заразилися коронавірусом, жертвами його наслідків стали понад 30 тисяч осіб.
  • Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) очікує, що пандемія коронавірусу завершиться менш ніж за два роки, і в цьому людству допоможуть сучасні технології.