Теракт у Франції: поліція затримала родичів убивці шкільного вчителя

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Французька поліція затримала чотирьох родичів 18-річного росіянина чеченського походження, який напередодні відрізав голову шкільному вчителеві в місті Конфлан-Сент-Онорін.

Про це повідомляє Le Parisien.

Усі затримані поміщені під варту, один з них — неповнолітній. Імовірно, він був учнем коледжу Collège du Bois-dʼAulne, в якому викладав загиблий, і саме він міг розповісти нападнику про лекцію, в якій були карикатури на пророка Мухаммеда.

Поліція провела обшуки в квартирі підозрюваного, щоб вилучити телефони і компʼютерне обладнання. Вони хочуть отримати інформацію про те, чим займався нападник за кілька годин до вбивства.

За даними Le Figaro, вбивцею вчителя був Абдулак А. За даними інших ЗМІ, його прізвище — Анзоров.

Пізніше телеканал France 24 повідомив про затримання ще пʼятьох осіб. Двоє з них батьки, які були не згодні з рішенням вчителя показати дітям карикатури.

  • 17 жовтня в місті Конфлан-Сент-Онорін, що в департаменті Івелін, 18-річний хлопець обезголовив вчителя місцевого коледжу за образу пророка Мухаммеда. Як пишуть ЗМІ, учитель читав лекції з громадянського виховання і показав учням карикатури на пророка, які викликають негативну реакцію серед мусульман. Лекція була в контексті релігійного екстремізму.
  • Після вбивства хлопець опублікував у Twitter відрізану голову жертви і звернувся до президента країни. «Я стратив одного з твоїх псів, який посмів принизити Мухаммеда», — написав він. Соцмережа заблокувала акаунт tchetchene_270.
  • Поліція намагалася затримати хлопця, але він став погрожувати ножем. Його застрелили. Перед смертю він нібито крикнув «Аллаху Акбар». Емманюель Макрон назвав подію актом тероризму. Національна антитерористична прокуратура розслідує вбивство як тероризм.