Верховна Рада не засідатиме до місцевих виборів. «Слуги народу» запланували виїзне засідання на Донбасі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Верховна Рада не засідатиме до місцевих виборів. «Слуги народу» запланували виїзне засідання на Донбасі

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Нардеп «Слуги народу» Олександр Дубінський заявив, що 20 жовтня не відбудеться засідання Верховної Ради, на якому планували розгляд законопроєкту держбюджету на 2021 рік. Про це він повідомив у Telegram.

Крім того, за його словами, на 21 та 22 жовтня фракція «Слуги народу» запланувала виїзне засідання на Донбасі, яке раніше скасувала через несприятливу погоду та велику кількість хворих на коронавірус нардепів. «Тобто, до виборів [25 жовтня] не зберемося», — підсумував Дубінський.

Нагадаємо, Комітет з питань держбюджету не зміг провести засідання, на якому мав розглянути проєкт держбюджету, через відсутність кворуму та неготовність документу. Нардеп «Європейської солідарності», член бюджетного комітету Олексій Гончаренко зазначив, що Комітет мав розглянути проєкт до 15 жовтня.

«Згідно регламенту бюджетний комітет мав би розглянути бюджет до 15 жовтня, а Верховна Рада — у першому читанні не пізніше 20го жовтня. Очевидно, що в терміни ми вже не вписуємось. З вини влади бюджетний процес зривається», — написав нардеп у Telegram.

28 вересня на погоджувальній раді голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що 20 жовтня Рада має провести планерне засідання, щоб погодити пропозиції до проєкту держбюджету.

  • 14 вересня Кабмін оприлюднив основні показники проєкту державного бюджету на 2021 рік. Згідно з документом зростання ВВП очікується на рівні 4,6%, а споживча інфляція — на рівні 7,3%.
  • Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що доходи передбачаються на рівні 1,071 трлн, витрати — 1,35 трлн, а дефіцит держбюджету буде на рівні 270 млрд гривень. За його словами, зростання доходів планується за рахунок більш «ефективного адміністрування податку на додану вартість». Також Марченко пояснив збільшення витрат на Офіс президента «диспропорцією» в зарплаті. На 500 осіб передбачено 1,2 млн гривень.