Міністр фінансів пояснив збільшення витрат на Офіс президента «диспропорцією» в зарплаті. На 500 осіб передбачено 1,2 млн гривень

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив на брифінгу, що витрати на утримання Офісу президента в проєкт держбюджету на 2021 рік збільшили через диспропорції в заробітних платах.

Про це повідомляє «Укрінформ» .

«Ми як Міністерство фінансів, обраховуючи бюджет, бачимо диспропорцію у заробітних платах в різних міністерствах, Офісі Президента, апаратах Верховної Ради, Секретаріаті Кабміну. Якщо ми вирішили збільшити заробітну плату на Офіс Президента, це рішення було ухвалене, тому що ми бачили диспропорцію», — сказав Марченко.

Він не пояснив, яку саме диспропорцію мав на увазі — невідповідність зарплат всередині ОП або ж невідповідність зарплат ринковим показникам.

Міністр запевнив, що в цій ситуації «немає політичної історії і зради, яку розганяють». «Це 500 осіб, які працюють», — додав Марченко, називаючи кількість працівників ОП, яким в проєкті бюджету на 2021 рік передбачено 1 млрд 269 млн гривень (на 40% більше ніж в минулому році).

  • 14 вересня Кабмін оприлюднив основні показники проєкту державного бюджету на 2021 рік. Зростання ВВП очікується на рівні 4,6%, а споживча інфляція — на рівні 7,3%.
  • Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що доходи передбачаються на рівні 1,071 трлн грн, витрати — 1,35 трлн грн, а дефіцит держбюджету буде на рівні 270 млрд гривень. За словами міністра, зростання доходів планується за рахунок більш «ефективного адміністрування податку на додану вартість».