Швейцарія розширила санкції проти «будівельників» Керченського мосту

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Швейцарія слідом за Європейським Союзом і Великою Британією розширила санкції проти російських громадян та компаній, які причетні до будівництва Керченського мосту до анексованого Криму.

Відповідне рішення опубліковано на сайті Державного секретаріату економіки країни.

До санкційного списку додали гендиректора компанії «Гранд Сервис Экспресс» Олександра Ганова і заступника гендиректора з інфраструктурних проєктів компанії «Стройгазмонтаж» Леоніда Риженькіна, а також чотири компанії: «Ленпромтранспроект»; «Дирекция по строительству железной дороги Беркакит — Томмот — Якутск»; «Крымская железная дорога»; «Крымская первая страховая компания».

Обмежувальні заходи впроваджують заборону на поїздки до Євросоюзу та заморожують активи в ЄС, а також забороняють, зокрема, експорт товарів подвійного призначення, здійснення фінансових операцій без відповідного дозволу, укладення нових бізнес-контрактів.

  • Європейський Союз 1 жовтня розширив російський санкційний список проти учасників будівництва Керченського мосту до анексованого Криму. До нього внесли чотири компанії та двох фізосіб. Згодом санкції розширила й Велика Британія.
  • Євросоюз почав вводити санкції проти Росії за будівництво моста у 2018 році. Першими до списку потрапили шість компаній, які брали участь у будівництві.
  • У листопаді 2019 року Росія запустила пасажирські поїзди до окупованого Криму. 8 листопада стартував продаж квитків на поїзди з Москви і Санкт-Петербурга. Перевізником виступила компанія «Гранд Сервис Экспресс».