Євросоюз розширив санкції проти «будівельників» Керченського мосту

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Європейський Союз розширив російський санкційний список проти учасників будівництва Керченського мосту в анексований Крим. У нього внесли чотири компанії та двох фізосіб.

Рішення ЄС опубліковано в офіційному журналі.

Під санкції потрапили компанії «Ленпромтранспроект», «Дирекция по строительству железной дороги Беркакит — Томмот — Якутск», «Крымская железная дорога», «Крымская первая страховая компания». З фізосіб у список внесли Олександра Ганова та Леоніда Риженькіна. Перший є гендиректором компанії «Гранд Сервис Экспресс» (відповідає за ж/д сполучення між РФ і Кримом). Другий з 2015 року займався будівництвом моста (заступник гендиректора з інфраструктурних проєктів компанії «Стройгазмонтаж»).

Активи зазначених компаній і фізосіб в ЄС будуть заморожені. Для Риженькіна та Ганова також закритий вʼїзд.

  • Євросоюз почав вводити санкції проти Росії за будівництво моста у 2018 році. Першими до списку потрапили шість компаній, які брали участь у будівництві.
  • У листопаді 2019 року Росія запустила пасажирські поїзди в окупований Крим. 8 листопада стартував продаж квитків на поїзди з Москви і Санкт-Петербурга. Перевізником виступила компанія «Гранд Сервис Экспресс».