Глава фракції «Слуга народу» Арахамія виступив за скорочення армії. Гроші пропонує витрачати на її розвиток

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Глава фракції «Слуга народу» Арахамія виступив за скорочення армії. Гроші пропонує витрачати на її розвиток

Кузьмін Олександр / УНІАН

Глава парламентської фракції «Слуги народу» Давид Арахамія виступив за необхідність скоротити чисельність української армії через брак коштів на її утримання. Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я повністю погоджуюся, що нам насправді треба хоча б вести розмову і розрахунки про можливе скорочення чисельності або збільшення бюджету. Але ми розуміємо, що бюджет — це цифра, якої завжди не вистачає, це захищена стаття для оборони. Але завжди немає достатньо коштів для того, щоб переозброювати армію, придбати нові речі, нове озброєння, нові технології», — сказав глава фракції «Слуги народу».

Він пропонує перенаправити кошти на збільшення бюджету розвитку армії. «І тому, насправді, якщо ми будемо зменшувати бюджет «проїдання» і трохи збільшувати бюджет на розвиток та інновації, то спроможність нашої армії зростатиме. А це те, що нам треба, щоб стримувати військову агресію з боку Росії», — сказав Арахамія.

  • Збройні сили України в щорічному рейтингу Global Firepower, який дає оцінку сукупній військовій могутності кожної країни світу, посіли 27 місце із 138, а серед європейських армій — 9 місце.
  • Україна за 2019 рік піднялася на 35 місце у списку країн, що лідирують за видатками на оборону. Минулого року витрати досягли $5,2 млрд, тоді як у 2018 році на оборону було витрачено $4,8 млрд (41 місце). Сумарно у 2019 році всі країни світу витратили на оборону $1,91 трлн, що є найвищим показником з 1988 року.