Мережа заправок БРСМ-Нафта заявила, що не фінансує Партію Шарія. Матеріал журналістів вважає «інформаційною атакою»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Мережа заправок БРСМ-Нафта заявила, що не фінансує Партію Шарія. Матеріал журналістів вважає «інформаційною атакою»

YouTube / Анатолий Шарий

Всеукраїнська мережа автозаправних станцій БРСМ-Нафта спростовує інформацію про фінансування партії Анатолія Шарія, озвучену у розслідуванні журналістів програми «Наші гроші з Денисом Бігусом». Про це йдеться у заяві мережі на її сайті.

У БРСМ-Нафта наголошують, що не мають жодного стосунку до Шарія, якого самі називають «одіозним політиком», та будь-якої пов’язаної з ним діяльності. Крім того, додають, що Анжела Ларкіна, яка згадується у розслідуванні як «співробітник БРСМ-Нафта» ніколи не була їхнім працівником.

У мережі вважають, що опинилися в центрі «потужної дезінформаційної хвилі», яку спровокувало розслідування журналістів.

«Ми переконані, що, за всіма ознаками, проти БРСМ-Нафта розпочато інформаційну атаку. Її мета – дискредитувати одну з найбільших національних автозаправних мереж та змусити споживачів сумніватися у якості паливного бренду. Географія таких дій та їх кількість не залишають сумніву у тому, що здійснюється цілеспрямована акція проти БРСМ методом втягнення бренду у політичні та економічні ігри, природу походження яких ми поки що не розуміємо», — наголосили у заяві.

Про що йдеться?

У новому розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» повідомили, що партію Анатолія Шарія фінансує всеукраїнська мережа автозаправних станцій БРСМ-Нафта. За даними журналістів, інформацію про фінансування партії вони отримали із власних джерел і не мають сумнівів щодо її достовірності. Зокрема, серед отриманої інформації було і листування членів Партії Шарія.

Згідно з цим листуванням, очільниця низки пов’язаних із БРСМ-Нафтою підприємств Анжела Ларкіна погоджує всі неофіційні витрати партії.

  • Окружний адмінсуд відкрив позов щодо заборони діяльності політичної партії Анатолія Шарія. Позивач, зокрема, просить визнати протиправною бездіяльність Міністерства юстиції, яке «дозволило» працювати Партії Шарія попри її невідповідність вимогам закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні».
  • Блогер Анатолій Шарій володіє віллою на морському узбережжі неподалік Барселони. Її ринкова ціна може сягати мільйона євро. При цьому незрозуміло, як саме Шарій став власником вілли — купив чи отримав на якихось інших умовах.