Зеленський підписав закон про процедуру банкрутства державних установ і організацій

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Зеленський підписав закон про процедуру банкрутства державних установ і організацій

President Of Ukraine / Flickr

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає усунення недоліків процедури банкрутства органів державної влади та місцевого самоврядування, бюджетних установ і організацій.

Про це повідомили у пресслужбі глави держави.

«Згідно з підписаним законом, провадження у справах про банкрутство боржників — казенних підприємств і бюджетних установ, а також санація таких боржників до відкриття провадження у справі про банкрутство не допускаються», — наголосили в Офісі президента.

Також зазначається, що закон дасть змогу господарським судам здійснювати провадження у справах про банкрутство у встановлені Кодексом процесуальні терміни, що стимулює інвестиційну та кредитну сфери економіки.

  • 18 червня Верховна Рада ухвалила законопроєкт про запровадження на період карантину механізму захисту підприємств від банкрутства. Згідно з документом, на період дії карантину та протягом 90 днів з дня його скасування не допускається відкриття проваджень у справах про банкрутство юридичних осіб-боржників за заявою кредиторів із вимогами до боржника, що виникли з 1 лютого 2020 року.
  • Також президент України Володимир Зеленський підписав закон про продовження мораторію на стягнення заставленого майна за кредитами в іноземній валюті — до 21 квітня 2021 року.