У Великій Британії запроваджують трирівневу систему карантину через нову хвилю коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Великій Британії запроваджують трирівневу систему карантину через нову хвилю коронавірусу

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Великій Британії запроваджують трирівневу систему обмежень через поширення коронавірусу.

Про це пише Reuters.

За словами премʼєр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, перший рівень охоплює основні заходи, зокрема комендантську годину з 22:00 і заборону збиратися групами понад шість осіб.

Другий етап — «високий рівень готовності». Він охоплюватиме ті території, де вже запроваджені певні заходи, і має запобігати зустрічам усередині домогосподарств — із сусідами або родичами. При цьому заборона збиратися разом понад шість осіб діє в цьому випадку як у приміщеннях, так і на вулиці.

Третій етап, за словами Джонсона, — «дуже високий рівень готовності». Його будуть вводити в тих регіонах, де стрімко зростають темпи поширення коронавірусу. Цей етап передбачає, що в регіонах закривають паби, бари, а також запроваджують заборону на зібрання у приміщеннях і приватних садах.

Премʼєр заявив, що цей рівень запровадять у Ліверпулі. За його словами, розпорядження про закриття торкнеться спортивних залів, центрів дозвілля, букмекерських компаній і казино. Бари і паби закриватимуть, якщо вони не можуть працювати як ресторани.

Очільник британського уряду зазначив, що кількість випадків коронавірусу за останні три тижні зросла в чотири рази. Крім того, за його словами, кількість госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 нині вища, ніж коли у країні вводили карантин. При цьому Джонсон вважає, що запроваджувати другий загальнонаціональний карантин не є правильним рішенням.

За останню добу у Великій Британії виявили майже 14 тисяч випадків коронавірусу, що на 900 більше, ніж напередодні. Загалом у країні коронавірусною інфекцією заразилися 620 420 осіб, її жертвами стали 42 965 жителів країни.

  • У Великій Британії через збій у таблиці Microsoft Excel не врахували 15 841 новий випадок захворювання коронавірусом. Ця помилка викликала затримку у відстеженні контактів хворих людей. Отже, заразитися могли інші британці, оскільки приблизно 50 тисяч контактних осіб не отримали повідомлення про самоізоляцію.
  • Британська служба порятунку успішно протестувала реактивні ранці для парамедиків, які допоможуть простіше і швидше добиратися до постраждалих у важкодоступній місцевості.