«Бандитом у нашій країні можна називати будь-кого». Мер Черкас готує апеляцію на рішення суду у справі із Зеленським

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Бандитом у нашій країні можна називати будь-кого». Мер Черкас готує апеляцію на рішення суду у справі із Зеленським

УНІАН

Захист мера Черкас Анатолія Бондаренка подасть апеляцію на рішення Печерського райсуду Києва, який відмовився задовольнити позов до президента Володимира Зеленського про захист честі, гідності й ділової репутації. Раніше глава держави назвав Бондаренка «бандитом».

Про це повідомив адвокат мера Денис Ципін у коментарі «Громадському».

Захист Бондаренка сподівається «переконати суддів, що президент як гарант прав і свобод має знати, що честь і гідність громадянина є найвищою соціальною цінністю в державі, це пряма норма Конституції».

Ципін також розповів, що представники Зеленського жодного разу не з’явилися до суду. Вони нібито стверджували, що Зеленський, хоча й промовляв такі фрази, де було слово «бандит», але не мав на увазі Бондаренка, а в інших висловлюваннях була «конструктивна критика».

«На жаль, суд першої інстанції пристав на сторону президента. Суддя зазначила, що бандитом у нашій країні можна називати будь-кого, і це не образа, а оцінне судження, особиста думка людини, яку треба поважати», — зазначив адвокат.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва ухвалив, що позов Бондаренка до Зеленського є необґрунтованим. На їхню думку, заяви президента не містять свідомо неправдивої інформації, а є його особистою суб’єктивною думкою.