Геращенко: Після місяця реанімації Балуха переводять до нейрохірургії, він не розуміє, де перебуває і що з ним сталося

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Геращенко: Після місяця реанімації Балуха переводять до нейрохірургії, він не розуміє, де перебуває і що з ним сталося

Facebook / Crimean Human Rights Group

Колишнього політвʼязня Володимира Балуха через місяць перебування в реанімації після побиття переводять до відділення нейрохірургії.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook нардеп від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко, посилаючись на інформацію від лікарів.

«Володю сьогодні, нарешті, після більше ніж місячного перебування в реанімації переводять до нейрохірургії. Він ще не розуміє повністю, що з ним сталося, де він перебуває», — написала вона.

Також Геращенко зазначила, що відвідувати Балуха поки не можна, зокрема через карантин і небезпеку COVID, «бо для нього це дуже небезпечно».

  • Балуха побили у столичному «Гідропарку» у ніч проти 8 вересня — у річницю визволення українських політв’язнів із полону Кремля. За словами Олега Сенцова, Балуху зламали руку та ключицю, також у нього вкрали мобільний телефон і банківську картку.
  • 19 вересня суд заарештував підозрюваного в нападі на Балуха. Ним виявився 32-річний мешканець Київщини, він визнав свою вину і відмовився від адвоката. За його словами, конфлікт із потерпілим стався на побутовому ґрунті.
  • «Європейська солідарність» планувала делегувати Балуха першим номером виборчого списку до Київської обласної ради.