З початку протестів в Білорусі затримали 13,5 тисячі осіб. У Мінську підрахували кількість покараних судами

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Білорусі з початку протестів (9 серпня) проти сфальсифікованих виборів президента і режиму Олександра Лукашенка силовики затримали мінімум 13 550 демонстрантів.

Як повідомляє «Наша Нива», такі дані були отримані на основі статистики Міністерства внутрішніх справ Білорусі, а також правозахисників. І це при тому, що на початку протестів силовики не давали точну інформацію про затриманих.

«Для того, щоб люди в інших країнах могли уявити собі масштаб поліцейських операцій в Білорусі за чисельністю населення, ця кількість затримань відповідає приблизно 205 тисячам по відношенню до населення Росії, 60 тисячам по відношенню до Польщі або України. У будь-якому випадку, це найбільше число затримань в історії Білорусі», — зазначає видання.

Тим часом прокурор білоруської столиці Олег Лаврухін заявив, що в Мінську за весь час протестів до адміністративної відповідальності притягнули 3 тисячі людей. За його словами, 70% з них отримали арешти, а понад тисяча осіб отримали штрафи за порушення порядку масових заходів, передає БелТА.