Зеленський заявив про 75 днів тиші на Донбасі, попри обстріли. Він обіцяє піти, якщо не закінчить війну

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що за допомогою Мінського процесу може добитися договору з Володимиром Путіним про повернення всіх окупованих території України. В іншому випадку, він готовий піти з посади.

Про це він розповів в інтервʼю BBC.

«Я вірю в це [можливість договору]. В іншому випадку я би не йшов в президенти України. Це дуже складно, і тут нам потрібна допомога всього світу, це є правда [...]. Я одразу говорив, що я не чіпляюсь ні за рейтинги, ні за владу. Якщо я не зможу закінчити війну, значить потрібно, щоб прийшла інша людина, яка спроможна закінчити цю трагічну історію між нашими країнами», — сказав Зеленський.

Президент також сказав, що на Донбасі вже 75 днів діє перемирʼя. «Сьогодні 75 днів тиші, 75 днів не стріляють», — заявив він, але не встиг договорити, оскільки його перебив журналіст.

Він дорікнув Зеленському у маніпуляціях і послався на спостерігачів ОБСЄ, які зафіксували 1 400 порушень режиму тиші починаючи з 27 липня, коли він вступив в силу.

«Я розумію, що є такі складні й трагічні цифри. Якщо ми порівнюємо з вами 14 тисяч і, наприклад, у такий самий період раніше це було 80 чи 90 тисяч порушень, то ви бачите велику різницю. Ми реально не реагуємо на якісь поодинокі постріли з окупованої території. Хоча є втрати. Результат — за 75 днів загинула одна людина. Одна. Я вважаю, що це наша перемога», — відповів Зеленський.