Зеленський дорікнув Порошенкові за підписані Мінські угоди та фінансування ЗМІ, які критикують президента

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Зеленський дорікнув Порошенкові за підписані Мінські угоди та фінансування ЗМІ, які критикують президента

Андрій Горб / «Бабель»

Президент Володимир Зеленський розкритикував нардепа і свого попередника Петра Порошенка за підписані Мінські угоди.

Про це він розповів в інтерв’ю BBC HardTalk.

«Що стосується тих розбіжностей, які є і в мене, і в нашому суспільстві щодо того, що підписав пан Порошенко. Так, вони є, і всі знають — і пані Меркель, і пан Путін, якому я неодноразово відкрито говорив: ні, будуть умови, будуть особливі умови, закон про особливий статус — це зміни до Конституції згідно з децентралізацією. Воно все має бути, я з цим згоден, але зміни Конституції, які вони хочуть, сьогодні неможливі», — заявив Зеленський.

На запитання ведучого щодо переслідувань Порошенка президент пояснив, що не впливає на правоохоронні органи. «Порошенко — один з цих олігархів. Я не впливаю на життя пана Порошенка, слава богу. Мене в принципі не цікавить, що з ним відбувається щодня», — підкреслив він.

Окремо Зеленський розкритикував Порошенка за те, що він фінансує ЗМІ, які критикують президента. На його думку, Порошенко досі вважає себе президентом України.

«Усі знають, що у нас був олігарх-президент. Добре, ми пройшли це. Але йому досі здається, що він президент. Він фінансує різні засоби масової інформації, володіє ними. Є ЗМІ, якими він не володіє. Він не може заспокоїтися, що він не президент. Ось і все», — сказав Зеленський.

  • Президент України Володимир Зеленський закликав НАБУ, САП і Офіс генерального прокурора працювати значно швидше й продуктивніше. Президент закликав їх не раз на місяць демонструвати гучну справу, «а системно, день у день, максимально напружуючи свої можливості, показувати результат».
  • 8 липня Печерський суд розглядав питання про обрання запобіжного заходу Порошенку у справі про призначення Сергія Семочка. Він відпустив Порошенка без зобовʼязань. Увечері того ж дня генеральний прокурор виступила з відеозверненням, у якому сказала, що заяви про злочини пʼятого президента надходять з усієї країни.
  • Адвокат Порошенка Ілля Новіков повідомив, що проти пʼятого президента порушено вже щонайменше 58 кримінальних справ.