До України з триденним візитом прилетів президент Польщі. Він відвідає Київ та Одесу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
До України з триденним візитом прилетів президент Польщі. Він відвідає Київ та Одесу

Офіційний сайт президента України

Президент Польщі Анджей Дуда разом із дружиною 11 жовтня прибув до України із офіційним візитом.

Про це пише «Польське радіо» з посиланням на очільника кабінету президента Кшиштофа Щерського.

За його словами, вже ввечері 11 жовтня Дуда разом із дружиною відвідають Польський військовий цвинтар у Биківні для вшанування 80-х роковин Катинської трагедії.

Наступного дня Дуда проведе низку зустрічей у Києві, зокрема і з президентом Володимиром Зеленським. А 12 жовтня польський президент відвідає Одесу, де візьме участь у підписанні низки двосторонніх економічних документів.

«Президент Польщі відвідає не тільки Київ, а разом із президентом Зеленським відвідає Одесу, де буде проведено окремий бізнес-захід, який буде направлено на інфраструктурну тематику. Буде підписано низку угод, зокрема, про нашу морську інфраструктуру», — зазначив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

  • Наприкінці серпня 2019 року Зеленський провів у Польщі дводенний офіційний візит. Президенти спілкувалися у форматі тет-а-тет, після чого виступили на спільній пресконференції. Під час виступу Зеленський заявив, що готовий розблокувати дозвіл на ексгумацію загиблих поляків в Україні. Також він запропонував Дуді звести на кордоні між країнами меморіал примирення.