ЦВК: У прифронтових районах, де не були призначені вибори в ОТГ, голосування все ж відбудеться. Але лише до районних рад

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Центральній виборчій комісії вирішили призначити місцеві вибори у деяких прифронтових районах Донбасу, але лише до районних рад.

Про це заявив член ЦВК Юрій Мірошниченко в інтерв’ю «Радіо Свобода».

За його словами, навколо цього питання була досить складна дискусія.

«Але все ж таки ЦВК, виконуючи Конституцію України, призначила ці перші вибори до районів. І в інший спосіб ми не могли діяти. Тому люди оберуть собі, зокрема, районні ради», — сказав він.

Водночас Мірошниченко зазначив, що попереднє рішення лишається в силі. У 18 територіальних громадах Донецької та Луганської областей люди не зможуть поки що обрати свої місцеві ради та очільників населених пунктів.

  • 15 липня Верховна Рада 326 голосами ухвалила постанову № 3809, якою призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року.
  • Центральна виборча комісія 8 серпня визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, на території яких неможливо провести місцеві вибори. До переліку таких територій входять 10 громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 громад Сєвєродонецького і Щастинського районів Луганської області.
  • У ЦВК повідомили, що все ж таки можуть призначити перші місцеві вибори у 18 ОТГ біля лінії фронту на Донбасі, якщо отримають документи про наявність заходів безпеки. Про це просили представники партії «Слуга народу» та уповноважений Верховної Ради з прав людини.