Кабмін пропонує ввести санкції проти Нікарагуа через призначення почесного консула в окупованому Криму

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Кабінет міністрів пропонує Раді національної безпеки і оборони ввести секторальні санкції проти Нікарагуа через призначення почесного консула в анексованому Росією Криму.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 9 жовтня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У рішенні зазначили, що санкції пропонується ввести через протиправні дії уряду Республіки Нікарагуа, а саме через неправомірне та неузгоджене з Україною призначення почесного консула в анексованому Криму.

Про рішення Нікарагуа стало відомо наприкінці серпня. Тоді Міністерство закордонних справ України одразу надіслало уряду країни ноту протесту з вимогою скасувати це рішення і попередило про введення санкцій, якщо цього не станеться.

  • Незаконне приєднання Криму до Росії визнали лише кілька країн світу: Куба, Венесуела, Нікарагуа, Сирія, Афганістан і КНДР.
  • 27 серпня президент Росії Володимир Путін незаконно їздив до анексованого Криму — на півострові він відкривав трасу «Таврида», яка зʼєднує Керч і Севастополь. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест через неузгоджений візит Путіна на півострів.