Азербайджан та Вірменія підтвердили готовність сісти за стіл переговорів у Москві. Посередником буде Лавров

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Вірменія та Азербайджан підтвердили готовність відправити своїх представників — глав МЗС на консультації до Москви щодо ситуації у Нагірному Карабаху. З таким запрошенням напередодні виступив президент Росії Володимир Путін. Про це заявила речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова, яку цитує Интерфакс.

«Баку і Єреван підтвердили участь у консультаціях у Москві. Йде активна підготовка», — сказала Захарова. Посередником на переговорах буде міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

При цьому, у МЗС Вірменії заявили, що країни обговорюватимуть «тільки гуманітарне перемирʼя».

Напередодні Путін закликав сторони зупинити бойові дії у Нагірному Карабаху «з гуманітарних міркувань з метою обміну тілами загиблих і полоненими».

Раніше міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан анонсував проведення двох раундів переговорів щодо припинення вогню в Нагірному Карабаху — у Женеві та Москві. Щодо Росії, то тоді зазначали дату 12 жовтня. Ле Дріан наголошував, що Франція, Росія і США проведуть ці переговори, щоб невідкладно почати діалог між сторонами, що воюють.

  • У районі Нагірного Карабаху тринадцятий день тривають запеклі бої між військами Азербайджану і Вірменії за підтримки невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки.
  • Президент Азербайджану заявляв, що припинить військові дії в Нагірному Карабаху тільки, якщо звідти піде Вірменія. 3 жовтня стало відомо, що Азербайджан і Вірменія готові до переговорів щодо Нагірного Карабаху, але за участю посередників — Росії, США та Франції.