Вибух на Позняках: постраждалі сімʼї звернулися до Зеленського, більшість проблем не вирішено

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Жителі столичної багатоповерхівки на Позняках, в якій улітку стався вибух, звернулися до президента Володимира Зеленського. Вони заявили, що більшість обіцянок для 40 постраждалих сімей так і залишилися обіцянками, і багато проблем не вирішено навіть через три місяці.

Відеозвернення опублікувала одна з постраждалих Марина Писаненко.

«Нас близько 150 осіб, нас 40 сімей, з моменту вибуху минуло 3,5 місяця, але на сьогодні наші проблеми не вирішені. Вирішені тільки ті питання, які могли бути вирішені на рівні району [...]. Експертиза причин вибуху не проведена, а можливо і не розпочата. Не визначений винний у цій катастрофі. Будинок, в якому ми проживали, не укріплений, ми не отримали свої речі», — заявила Писаненко.

За її словами, права власності на нові квартири, які були видані Офісом президента, мають лише три сімʼї з 40. «Не всі будинки, в яких ми отримали сертифікати, мають поштові адреси. Один навіть не добудований. Виплата допомоги від КМДА [Київська міськдежадміністрація] можлива тільки після отримання права власності. Нам в черговий раз обіцяють», — пояснила Писаненко.

Вона зазначила, що три пункти з пʼяти обіцяють вирішити днями, але питання експертизи та права власності залишається у підвішеному стані.

«Пане президенте, візьміть нас під свій контроль», — сказала Писаненко в кінці звернення.