Пасажиропотік аеропорту «Бориспіль» через коронакризу впав до рівня 2009 року

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Пасажиропотік аеропорту «Бориспіль» через коронакризу впав до рівня 2009 року

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Пасажиропотік міжнародного аеропорту «Бориспіль» цього року через коронавірусну кризу зменшиться до рівня 2009-го. У керівництві заявляють, що це призведе до кратного зниження доходів, порівнюючи з минулим роком. Про це йдеться у заяві аеропорту.

У вересні «Бориспіль» обслужив трохи більше 554 тисяч пасажирів — це на 66% менше, ніж за аналогічний період торік. Загальний пасажиропотік 2020 року склав понад 4 мільйони пасажирів, що на 65% менше аналогічного періоду торік.

У аеропорті зазначають, що через обмеження, які прийняв уряд для іноземців, авіапослугами, зокрема, не скористалися хасиди-паломники. Загалом аеропорт недоотримав 30% пасажиропотоку.

«Хабова модель стала нереалістичною — ми не дорахуємось близько 3 млн трансферних пасажирів. Авіаційна галузь скоротила свої витрати настільки, наскільки це було можливо, з метою вистояти в складний період», — наголосив гендиректор «Борисполя» Павло Рябікін.

У серпні Рябікін попереджав про можливість банкрутства летовища і розраховував, що у вересні аеропорт вийде на нульові прибутки — коли їхні операційні надходження покриватимуть операційні витрати.

  • Міжнародний аеропорт «Бориспіль» через введені протиепідемічні обмеження «втратив» близько третини авіакомпаній, а завантаженість рейсів значно впала.
  • Рябікін 13 червня також розповів, що цього року аеропорт загалом запланував скорочення працівників внаслідок падіння доходів через припинення регулярного авіасполучення.