Ексголкіпер Шовковський потрапив до заявки збірної на матч проти Франції. Через коронавірус у складі лишився лише один здоровий воротар

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Асисента головного тренера збірної України з футболу і тренера воротарів Олександра Шовковського внесли до заявки на матч зі збірною Франції.

Про це пише пресслужба Української асоціації футболу.

«У звʼязку з тим, що у складі національної збірної України залишився один здоровий голкіпер, тренерський штаб синьо-жовтих ухвалив рішення внести до заявки на товариську гру із Францією асистента головного тренера Олександра Шовковського», — йдеться в повідомленні.

Там зазначають, що це не суперечить регламенту УЄФА — він дозволяє заявляти до складу збірної будь-яких гравців, навіть тих, хто не має контракту з футбольною командою. Головне — бути громадянином країни, яку вона представляє.

Також в УАФ підкреслюють, що не розглядають Шовковського як повноцінного гравця у матчі. Єдиним здоровим голкіпером є «динамівець» Георгій Бущан і саме він вийде у складі. Шовковський зможе потрапити на поле, якщо Бущан також отримає позитивний результат ПЛР-тесту на коронавірус або отримає ушкодження в матчі. Сам Шовковський зазначив, що вперше з 2018 року одягнув рукавички. Кар’єру футболіста він закінчив у 2016 році.

«Результати сьогоднішніх контрольних тестів на коронавірус очікуються близько 16-ї години за Києвом», — пояснили в УАФ.

Наразі поєдинок між Україною та Францією планується на вечір 7 жовтня. Обидві команди і спеціальна комісія ухвалили, що матч відбудеться. Але після отримання контрольних результатів тестів заплановано ще одне засідання комісії. Матч можуть скасувати, якщо у складі обох збірних виявлять велику кількість нових інфікованих.

  • 6 жовтня у збірній України з футболу виявили випадки коронавірусу. Захворіли двоє воротарів — Андрій Лунін та Юрій Паньків, а також шеф-кухарь збірної Любомир Тошич.