«Дикість»: заступник голови НБУ Сологуб прокоментував отримання догани

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Дикість»: заступник голови НБУ Сологуб прокоментував отримання догани

Національний банк України

Заступник очільника Національного банку Дмитро Сологуб назвав дикістю отримання від Ради НБУ догани та висловлення йому та іншій заступниці Катерині Рожковій недовіри.

Про це він написав у своєму акаунті в Twitter.

«Прозорість є однією з п’яти цінностей НБУ. Саме за це ми отримали престижну нагороду у 2019 році. Тому виглядає дико отримати догану за професійні та неупереджені комунікації, навіть якщо інтерв’ю «Інтерфаксу» та коментар Kyiv Post не сподобались багатьом у владних кабінетах», — повідомив Сологуб.

Він також зазначив, що за це рішення Рада НБУ заслуговує на Шнобелівську премію з економіки. За його словами, отримана догана – це перший подібний інцидент за 20 років роботи.

Водночас економіст Сергій Фурса розкрив деякі деталі догани Рожковій та Сологубу. Зокрема, за його словами, Сологуб отримав догану за те, що сказав в інтерв’ю, що рівень довіри до України у МВФ наразі близько нуля і її потрібно відновлювати заново.

«Це смішно, але догану Сологубу вирішили винести за інтерв’ю, де він сказав, що довіра з боку МВФ втрачена і тепер потрібно все вибудовувати з нуля. І це правда. Ба більше, пан Сологуб навіть прикрасив ситуацію, бо не з нуля треба вибудовувати, а з поля від’ємних чисел. Бо власне нуль — це перша зустріч, коли ви не знайомі. Але коли ви знайомі і вас вже кинули, то це вже мінус», — написав він.

  • 5 жовтня Рада Національного банку оголосила догану і висловила недовіру двом заступникам глави Нацбанку — Катерині Рожковій та Дмитру Сологубу. Приводом для цього стали порушення розпорядчих актів НБУ, Кодексу етики працівника НБУ, правил внутрішнього розпорядку для працівників НБУ і вимог Кодексу законів про працю.
  • Заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова заявила, що їй та її колезі Дмитру Сологубу винесли догану за коментар для ЗМІ. Вона зазначила, що рішення про винесення догани приймалося за закритими дверима, без пояснення причин і заслуховування сторін.