«Важливо мати своє сімейне гніздечко». Зеленський розповів про переїзд до резиденції у Конча-Заспі та назвав її готелем

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Важливо мати своє сімейне гніздечко». Зеленський розповів про переїзд до резиденції у Конча-Заспі та назвав її готелем

Пресслужба президента України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що використовує президентську резиденцію в Конча-Заспі під Києвом лише як готель і планує придбати будинок для своєї родини.

Про це він сказав в інтерв’ю Politico Europe, повідомили у пресслужбі глави держави.

«Я тимчасово переїхав до резиденції. Сьогодні це для мене просто готель, інакше я це не використовував би. Хоча, згідно з нашим законодавством, маю повне право, але я хочу жити вдома», — наголосив він.

За словами Зеленського, зараз він разом із дружиною Оленою шукає нове житло.

«Чи побудуємо дім, чи візьмемо в оренду. Для нас важливо мати, як кажуть в Україні, своє особисте сімейне гніздечко», — розповів глава держави.

Водночас президент зазначив, що має квартиру, а приватний будинок під Києвом продав, бо там «було неможливо працювати через COVID».

  • У липні президент Володимир Зеленський із сім’єю переїхав до державної резиденції «Конча-Заспа», яку перед тим відремонтували за держкошт.
  • Перед переїздом президент продав будинок та земельну ділянку у селі Іванковичі в Київській області.
  • Доходи президента Володимира Зеленського та членів його родини за 2019 рік становлять 28 мільйонів 602 тисячі гривень. Родина також задекларувала маєток в Італії, пʼять квартир у Києві, квартиру в Ялті, пʼять недобудованих готельних номерів у Грузії та квартиру у Великій Британії, яку здає в оренду.