Тихановська закликала ЄС посилити санкції проти Білорусі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Тихановська закликала ЄС посилити санкції проти Білорусі

Страна Для Жизни

Колишня кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська напередодні зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель закликала ЄС посилити санкції проти Білорусі.

Про це пише Deutsche Welle.

Запроваджені санкції вона назвала «маленькою перемогою».

«Я впевнена і наполягаю, що цей список має бути розширений», — підкреслила Тихановська.

Також вона зазначила, що під час зустрічі з Меркель планує озвучити перелік тих осіб, які, на її думку, теж мають потрапити до списку. За словами Тихановської, ця зустріч буде «теплою бесідою двох жінок — одна з яких потребує допомоги для своєї країни, а інша готова допомагати».

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні і затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • Раніше з Тихановською у Вільнюсі зустрівся президент Франції Емманюель Макрон, який пообіцяв допомогти в переговорах з урегулювання політичної кризи в Білорусі та звільнення політв’язнів. Згодом опозиціонерка виступить перед парламентом Франції.