У Бішкеку силовики почали розганяти учасників протестів проти результатів виборів до парламенту Киргизстану

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Киргизстані незгодні з результатами виборів до парламенту влаштували мітинги в Бішкеку, а також в містах Нарин і Талас.

Про це повідомляє 24.kg.

У Бішкеку на площі Ала-Тоо зібралися близько пʼяти тисяч людей, в акції беруть участь прихильники партій, які не пройшли до парламенту. Ближче до вечора учасники акції рушили до «Білого дому» (резиденція президента Киргизстану). Дехто намагався прорватися на територію — вони влізли на паркан і хотіли зламати ворота.

З території обʼєкту, що охороняється, було чутно постріли. Також на площу прибули кілька колон співробітників міліції. Мітингувальників на площі почали розганяти світлошумовими гранатами і сльозогінним газом.

  • На парламентських виборах в Киргизстані перемогу здобули провладні партії, які повʼязують із чинним президентом Сооронбаєм Жеєнбековим. Водночас подолати 7-відсотковий барʼєр змогла лише одна опозиційна партія — «Бутун Киргизстан» («Єдиний Киргизстан»).
  • Найбільші опозиційні сили, які переважно повʼязані з колишнім президентом Алмазбеком Атамбаєвим, повідомили, що не визнають результатів через фальсифікації та заявили, що оголошують безстрокову акцію протесту.