Ізраїль планує заборонити «аморальну» торгівлю хутром. Винятки зроблять для хасидів і науковців

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Ізраїль планує заборонити «аморальну» торгівлю хутром. Винятки зроблять для хасидів і науковців

Charisse Kenion / Unsplash

Ізраїль має намір заборонити купівлю і продаж хутра тварин, за винятком спеціально схвалених випадків. Про це заявила міністр охорони навколишнього середовища Гіла Гамліель, повідомляє BBC.

Гамліель сказала, що використання шкіри та хутра в модній індустрії є «аморальним». «Хутряна промисловість призводить до загибелі сотень мільйонів тварин у всьому світі та повʼязана з невимовною жорстокістю і стражданнями», — додала вона.

Наразі будь-яка людина в Ізраїлі, яка бажає купити або продати хутро, повинна подати заяву на дозвіл. За новими правилами його надаватимуть тільки у випадках «наукових досліджень, освіти або навчання, а також для релігійних цілей або традицій». Імовірно, виняток зроблять для штраймлу — це головний убір хасидів, який вони надягають тільки в особливо урочистих випадках.

Група із захисту прав тварин PETA заявила, що «вітає» крок Ізраїлю. Досі тільки в кількох містах США і бразильському місті Сан-Паулу заборонили продаж натурального хутра.

Нагадаємо, 6 листопада 2019 року королева Великої Британії Єлизавета II заявила, що вирішила більше не носити одяг з натуральним хутром і перейти на штучне.