У Каліфорнії заборонили продаж одягу з хутра

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Каліфорнія стала першим штатом, у якому заборонили продаж одягу з натурального хутра.

Губернатор Каліфорнії Гавін Ньюсом підписав законопроєкт AB44, який заборонив продаж та виготовлення нового хутряного одягу та аксесуарів, про це пише San Francisco Chronicle. Заборона набуває чинності з 1 січня 2023 року, що дасть час роздрібним торговцям продати свої запаси.

«Каліфорнія є лідером, коли йдеться про благополуччя тварин, і сьогодні це благополуччя включає заборону на продаж хутра», — йдеться в повідомленні губернатора.

Прихильники стверджують, що законопроєкт необхідний для припинення негуманної торгівлі хутром, яка сприяє розведенню тварин у поганих умовах та їхньому вбивству виключно заради хутра.

«Ми знаємо від людей, які роками перебувають під прикриттям у хутряній промисловості, що неможливо бути впевненим у тому, чи хутро було отримано гуманно», — сказала депутатка Лора Фрідман, яка подавала цей законопроєкт.

Згідно з новим законом, роздрібні торговці все ще можуть продавати хутряний одяг або декор. Заборона також не поширюватиметься на штучне хутро, яке зазвичай виготовляється з пластику та на опудала тварин і шкури оленів, корів, овець та кіз.

  • Каліфорнія стала першим штатом у США, де заборонили вилов тварин заради хутра.
  • Понад 180 країн-підписантів Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (СІТЕС), заборонили експорт слонів з африканських країн. Постанову було прийнято на конференції в Женеві 27 серпня.
  • Італійський будинок моди Prada відмовляється від використання хутра тварин у виготовленні одягу і аксесуарів. З наступної жіночої колекції весна/літо — 2020 під керівництвом Патріціо Бертеллі і Міучча Прада будинок моди вступає до «НАТО без хутра» і вирішує більше не використовувати хутро тварин.