В Україні запровадять новий стандарт безпеки на дорогах

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

В Україні вперше розробили та змінили стандарт на заходи і засоби для заспокоєння дорожнього руху, зміни набудуть чинності з 1 листопада.

Про це повідомили у пресслужбі «Укравтодору».

«Дотепер існував лише один засіб заспокоєння руху — так званий лежачий поліцейський. Усі інші усталені світові практики інженери-проєктанти застосовували лише на власний страх і ризик. Змінені стандарти дозволять встановлювати розділювальні острівці або смуги, бордюрні розширення, чокери та острівці безпеки. Вони проєктуються під час ремонту або модернізації доріг і вулиць, а також під час будівництва та реконструкції», — йдеться в повідомленні.

Також дорожники зазначили, що вимоги нового стандарту закладають комплексний підхід до створення системи безпечних умов руху дорогами та вулицями, завдяки якому водій підтримуватиме постійну безпечну швидкість, а не змінюватиме її, повсякчас розганяючись і гальмуючи.

В «Укравтодорі» пояснили, що засоби заспокоєння руху встановлюються не тільки для зменшення швидкості, але й для рівномірності транспортних потоків, зокрема там, де автомобільні потоки конфліктують із пішохідними та велосипедними.