На материковій Австралії знову зʼявились тасманійські дияволи. Востаннє вони там були 3 тисячі років тому

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
На материковій Австралії знову зʼявились тасманійські дияволи. Востаннє вони там були 3 тисячі років тому

David Clode / Unsplash

На материкову Австралію переселили 11 тасманійських дияволів після того, як вони понад 3 тисячі років тому там вимерли. Про це повідомляє CNN.

Тварин випустили у заповіднику дикої природи у штаті Новий Південний Уельс. Зоологи зазначають, що таким чином відновлюють історичну фауну країни.

Тасманійські дияволи вимерли на материку після прибуття туди дикої австралійської собаки динго, однак їх чисельність ще більше постраждала від заразної форми раку, відомої як диявольська пухлинна хвороба, яка вбила близько 90% тварин з 1996 року.

Після 16 років роботи, включно зі створенням найбільшої на материковій Австралії програми розведення тасманійських дияволів, керівник проєкту зі збереження тварин Aussie Ark Тім Фолкнер сказав, що досягнення цієї мети колись здавалося просто неймовірним.

Команда Aussie Ark буде відстежувати тварин за допомогою радіонашийників і регулярних обстежень, щоб дізнатися, як вони поживають.

Тасманійські дияволи важать приблизно 8 кілограмів і мають чорну або коричневу шерсть, зазвичай вони полюють на інших тварин або збирають падаль. За даними державних природоохоронних органів, дияволи не є небезпечними для людей або домашньої худоби, але будуть захищатися в разі нападу і можуть заподіяти «певної шкоди».

Тасманійські дияволи — найбільші у світі мʼясоїдні сумчасті. Повторне їх переселення допоможе контролювати популяції диких кішок і лисиць, які полюють на інші зникаючі види.

  • В Англії кішка рік крала речі, а тепер її власниця розшукує «жертв».
  • У Каліфорнії ведмідь відкрив двері позашляховика і заліз у нього. Свідками стала американська родина, якій належить автомобіль. Пара побачила, як ведмідь підходить до машини, стає на задні лапи, відчиняє передні двері й залазить у салон на водійське сидіння.