МЗС планує провести Кримський саміт в Україні. Росію теж запросять

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МЗС планує провести Кримський саміт в Україні. Росію теж запросять

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Міністерство закордонних справ України планує провести в Україні Кримський саміт у 2021 році. Наразі відомство визначає країни, які візьмуть участь у ньому. Про це на брифінгу повідомила перша заступниця глави МЗС Еміне Джапарова, яку цитує Інтерфакс-Україна.

«Ми вважаємо, що цей саміт має бути постійним, це ініціатива України і, відповідно, запрошення від України. МЗС якраз опрацьовує коло країн, які приєднаються до цієї ініціативи», — сказала Джапарова.

Вона також зазначила, що запрошення приєднатися до цієї платформи є відкритим для всіх тих країн, які вбачають у цьому доцільність. Але, додала вона, вже є певне коло країн, які можна називати країнами коаліції або країнами Кримської платформи.

Крім того, Джапарова додала, що до участі у заході також запросять і Росію. «Ми ухвалили рішення, що РФ буде запрошено до участі в заходах Кримської платформи, проте, враховуючи, що для нас не є секретом нецивілізована поведінка РФ, ми не очікуємо, що вона прийме це запрошення», — зазначила Джапарова.

За її словами, розглядається кілька дат проведення саміту, зокрема одна з них — це 26 лютого, День кримського спротиву російській окупації.