Заступник голови МЗС Джапарова: Питання окупованих Криму й Донбасу внесли до порядку денного Генасамблеї ООН

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Заступник голови МЗС Джапарова: Питання окупованих Криму й Донбасу внесли до порядку денного Генасамблеї ООН

GPA Photo Archive / Flickr

Генеральна Асамблея ООН на 75-й сесії розгляне питання про ситуацію в окупованому Криму й окремих районах Донецької та Луганської областей.

Про це повідомила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на своїй сторінці у Facebook.

«Вдячні партнерам за внесення до проєкту порядку денного 75-ї сесії ГА ООН обговорення ситуації на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу», — написала вона.

За словами Джапарової, боротьба триває.

«Нам є що сказати на слова про «нас там нет» та «Кримнаш», — додала вона.

Як видно на оприлюдненому Джапаровою скриншоті, внесення питання до порядку денного сесії підтримав 81 депутат, проти виступили 17 — Вірменія, Білорусь, Росія, Казахстан, Сербія, Нікарагуа, Сирія, Північна Корея, Судан, Зімбабве, Бурунді, Коморські острови, Іран, Лаос, Куба, Мʼянма і Філіппіни.

Зазначимо, початок 75-ї сесії Генасамблеї ООН заплановано на 15 вересня.

  • У 2018 році Україна подала свій меморандум, який детально фіксує та описує кожний факт порушення Росією своїх міжнародно-правових зобов’язань.
  • Минулого року Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію, якою закликала РФ як державу-окупанта вивести свої війська з Кримського півострова та припинити тимчасову окупацію території України.
  • Міжнародний суд ООН в Гаазі встановив для Росії кінцеву дату подання контрмеморандуму на позов України щодо застосування Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.