Очільник МОЗ Степанов розкритикував владу Харкова за концерт Полякової. Його відвідали 2 тисячі глядачів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Очільник МОЗ Степанов розкритикував владу Харкова за концерт Полякової. Його відвідали 2 тисячі глядачів

«Бабель»

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов розкритикував владу Харкова за нехтування карантином й проведення концерту Олі Полякової. Про це він заявив на брифінгу.

«В Україні залишається висока кількість виявлених нових хворих за добу — 3 774 людини. Така статистика зумовлена нехтуванням правилами карантину та проведенням масових заходів. Зокрема, 3 жовтня відбувся концерт у Харкові — у місті, яке встановлює рекорди з кількості нових хворих на COVID-19 у країні», — зазначив Степанов.

Нагадаємо, що за минулу добу в Харківській області зафіксували набільшу кількість нових хворих на коронавірус — 446 людей, зокрема в Харкові 285.

Безкоштовний концерт відбувався 3 жовтня з нагоди Дня вчителя й тривав півтори години. Його організувала місцева влада. Харківські ЗМІ повідомляють, що тоді Полякова зібрала цілий стадіон глядачів — поліція уточнила, що на заході було понад 2 тисячі людей.

Після концерту поліція повідомила, що відкрила провадження за фактом порушення правил карантину. Зазначимо, що провадження відкрили щодо організаторів заходу, проте співачка заявила в Instagram, що ця справа — «передвиборчий срач».

«Усіх, хто хвилюється щодо того, що вони прочитали в ЗМІ, що на мене завели кримінальне провадження щодо харківського концерту до Дня вчителя, я хочу заспокоїти. Дивіться, я вдома, в халаті, мені нічого не загрожує», — заявила Полякова.

Раніше Степанов розкритикував проведення фестивалю Khortytsia Freedom в Запоріжжі з «десятками тисяч людей» під час карантину.