«Це треш». Глава МОЗ розкритикував проведення фестивалю у Запоріжжі з «десятками тисяч людей» під час карантину

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Це треш». Глава МОЗ розкритикував проведення фестивалю у Запоріжжі з «десятками тисяч людей» під час карантину

«Бабель»

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розкритикував проведення фестивалю Khortytsia Freedom у Запоріжжі з «десятками тисяч людей» під час карантину. Він переконаний, що після таких масових заходів в області зросте кількість хворих на коронавірус. Про це глава відомства заявив на брифінгу.

«У Запорізькій області за минулу добу на коронавірус захворіли 100 осіб. Я вчора побачив світлини з проведення свята Khortytsia Freedom, на якому зібралися, я думаю, десятки тисяч людей. Був концерт», — сказав міністр.

Він розповів, що минулого тижня зустрічався з очільниками міст, де домовилися не проводити масових заходів через небезпеку поширення коронавірусу.

«Обов’язково треба було провести такий захід, зібрати десятки тисяч людей? У мене немає жодного питання до людей, у мене питання саме до організаторів. Вибачте, це просто треш якийсь те, що ви робите. У мене просто немає іншого слова, коли я побачив ці світлини, з проведення цієї події. Треба було обов’язково проводити концерт у такий спосіб?» — сказав Степанов.

Він пригрозив звернутися до «колег, які відповідають за заходи контролю», щоб ті склали відповідні протоколи.

Про що йдеться?

Фестиваль Khortytsia Freedom відбувся 19—20 вересня у запорізькому Парку металургів. У програмі заходу анонсували виступи, зокрема, гуртів «Ляпіс 98», «Плач Єремії», «ДахаБраха», а також Сергія Бабкіна, Олі Полякової, Jerry Heil, Макса Барського.

На сторінці фестивалю у Facebook розміщені тільки світлини з артистами під час концерту. Також організатори закликали дотримуватися рекомендацій МОЗ — уникати скупчень людей та надягати маску. І зазначали, що на території фестивалю проводять температурний скринінг.

  • У Запорізькій області з початку пандемії станом на 22 вересня на коронавірус захворіли 3 034 людини.
  • Кабінет міністрів змінив критерії для встановлення в регіонах «червоної» зони карантину. Рішення про її запровадження спільно ухвалюватимуть державна та регіональна комісії.
  • За даними Міністерства охорони здоровʼя, станом на 21 вересня в Україні до послаблення карантинних обмежень через пандемію коронавірусу готові лише Кіровоградська та Херсонська області.