Пожежі в Луганській області: залишився лише один осередок вогню, усі інші локалізували та ліквідували

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Луганській області станом на ранок 5 жовтня залишається лише один осередок вогню, який не вдалося локалізувати чи загасити.

Про це пише пресслужба ДСНС.

«Станом на 09:00 5 жовтня з 8 основних осередків пожеж лісових масивів, очерету та сухої рослинності 6 осередків ліквідовано, 1 осередок локалізований, вживаються заходи щодо локалізації осередку пожежі лісового масиву в районі с. Смолянинове», — йдеться в повідомленні.

Рятувальники зазначають, що пожежу біля Смолянинового досі не локалізували, однак вони не стримують розповсюдження вогню в бік населених пунктів, тому населення не евакуювали.

Усі інші пожежі вже були ліквідовані. Ще один осередок пожежі у Станично-Луганському районі локалізувано.

«Під час ліквідації лісових пожеж виявлено тіла 11 осіб, з яких 3 особи загинули внаслідок отруєння продуктами горіння, 1 особа — від отриманих опіків, 3 особи — внаслідок серцевих нападів, 4 особи — причина загибелі встановлюється. Постраждали 18 осіб (зокрема 3 співробітники ДСНС)», — підкреслюють рятувальники.

Також там розповіли, що під час гасіння евакуювали 150 осіб. До ліквідації пожеж залучили майже дві тисячі людей та 251 одиницю техніки.