У Білорусі в лікарні помер чоловік, якого силовики побили у СІЗО

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Мінську в лікарні швидкої медичної допомоги помер чоловік на імʼя Денис, якого побили у СІЗО у провулку Окрестіна. Про це виданню «Белсат» розповіла родина загиблого.

До лікарні чоловік надійшов 29 вересня із безліччю травм — переломами кісток черепа, численними гематомами, відкритою черепно-мозковою травмою середнього ступеня, переломами ребер, переломами правої клубової кістки і іншими травмами. До останнього моменту він був у реанімації без свідомості.

Белсат

«Вчора йому зробили третю операцію. Тримався на апараті, в тяжкому стані. Лікарі ніяких прогнозів не давали. Він неконфліктна людина. Ми не можемо зрозуміти, як він потрапив на Окрестіна. Ми не знаємо обставин. Він пішов на роботу, сказав, що буде через день», — розповіла родичка.

За її словами, Денис не виходив на акції, хоча лікарям він встиг розповісти, що його побили міліціонери у СІЗО. Водночас, міліціонери сказали, що він впав з другого ярусу ліжка.

«Але звичайно, з такими травмами, ми розуміємо, що це неможливо», — додала жінка.

Euroradio повідомляє, що загиблому — 41 рік.

Euroradio

Зазначимо, що ізолятор в провулку Окрестіна має сумнозвісну популярність — там тиснуть на супротивників самопроголошеного президента Олександра Лукашенка у всякий спосіб. Учасники акцій протесту, яких туди доставляли 9—12 серпня 2020 року, скаржились на тортури з боку силовиків.

Заяви за фактом застосування насильства з боку правоохоронців подали до Слідчого комітету понад 600 осіб. На початку вересня ООН заявила про 450 задокументованих випадках катувань і жорстокого поводження з людьми, яких затримали після виборів президента 9 серпня.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні й затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка. Останніми тижнями у країні на вихідних відбуваються «Жіночі марші».
  • 23 вересня Лукашенко влаштував собі «інавгурацію», про яку нікому не повідомили. Після цього низка країн заявила, що не визнає ані результатів президентських виборів у Білорусі, ані Лукашенка на посаді президента.