Проти Вайнштейна висунули нові звинувачення у зґвалтуваннях

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Проти Вайнштейна висунули нові звинувачення у зґвалтуваннях

Spencer Platt / Getty Images

Проти голлівудського продюсера Харві Вайнштейна висунули нові звинувачення в сексуальному насильстві.

Про це пише BBC.

В останніх звинуваченнях стверджується, що він зґвалтував жінку в готелі в Беверлі-Хіллз в період з 2004 до 2005 року та двічі зґвалтував іншу жінку — в листопаді 2009 року і листопаді 2010 року. Загалом ідеться про 6 нових епізодів насильства.

Влада Лос-Анджелеса вже почала процедуру його судового переслідування, однак її відклали через пандемію коронавірусу. Ще одне слухання у справі про його видачу владі штату відбудеться в грудні.

  • Харві Вайнштейна, якого колись вважали одним із найвпливовіших людей в Голлівуді, визнали винним у сексуальних домаганнях і насильстві щодо понад 80 жінок, зокрема зірок, як-як Анджеліна Джолі та Ешлі Джадд. Його також звинувачували в секс-торгівлі та хижацькому сексуальному насильстві (predatory sexual assault), за які йому загрожувало довічне увʼязнення.
  • Вайнштейна засудили до 23 років позбавлення волі 11 березня. Адвокати просили для нього 5 років, стверджуючи, що строк у 23 роки для їхнього клієнта зі слабким здоровʼям де-факто є довічним. У той же день суд Нью-Йорка розкрив низку документів у справі Вайнштейна.
  • У вʼязниці Вайнштейн перехворів на коронавірус.