Білорусь позбавила акредитації журналістів усіх іноземних ЗМІ

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Білорусь позбавила акредитації журналістів усіх іноземних ЗМІ

Мусиенко Владислав / УНИАН

Міністерство закордонних справ Білорусі позбавило акредитації всіх журналістів іноземних засобів масової інформації.

Про це пише пресслужба відомства.

Там пояснили це тим, що ухвалили нове положення про акредитацію журналістів, у зв’язку з чим усім потрібно отримати її заново.

«МЗС Білорусі давно і планомірно працювало над оновленням процедури акредитації іноземних ЗМІ, тому що чинне положення було ухвалено ще в 2008 році та вже не відповідало рівню розвитку медійної галузі, новим тенденціям у законодавстві. У документі містилася низка застарілих положень і норм, які не використовувалися на практиці, дискримінаційних пунктів», — зазначають в МЗС.

Отже, із 2 жовтня всі видані раніше акредитації будуть недійсними. У МЗС запевняють, що тепер перевели процес отримання акредитації в електронний формат, значно скоротили термін її отримання, а також ввели в законодавче поле журналістів-фрілансерів. Подавати заявки на акредитацію пропонують вже з 5 жовтня.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні і затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • 23 вересня Лукашенко влаштував собі «інавгурацію», про яку нікому не повідомили. Після цього низка країн заявили, що не визнають ані результатів президентських виборів у Білорусі, ані Лукашенка на посаді президента.