NASA відклало запуск корабля Cygnus з вантажем для Міжнародної космічної станції перед самим стартом

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
NASA відклало запуск корабля Cygnus з вантажем для Міжнародної космічної станції перед самим стартом

NASA

Запуск вантажного космічного корабля Cygnus американської компанії Northrop Grumman, який мав вирушити до Міжнародної космічної станції, був скасований через технічні несправності.

Про це повідомили у Національному управлінні США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

«Запуск був зупинений автоматикою за 2 хвилини 40 секунд до старту через невідому проблему з компонентом наземного допоміжного обладнання», — йдеться в повідомленні.

Як зазначили в NASA, якщо проблема виявиться незначною і буде швидко вирішена, то наступну спробу запуску здійснять через добу. Наразі старт заплановано на 20:45 за часом Східного узбережжя США (3 жовтня о 03:45 за Києвом). У цьому разі вантажний корабель прибуде на МКС на день пізніше від запланованого — 5 жовтня.

Запуск планували здійснити за допомогою ракети-носія Antares 1 жовтня о 21:43 за часом Східного узбережжя США (2 жовтня о 04:43 за Києвом) з космодрому NASA Воллопс на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія. Стиковку з МКС прогнозували 4 жовтня.

Cygnus мав доставити на МКС 3,6 тонни вантажу, зокрема продукти, обладнання та матеріали для проведення наукових досліджень.