Справа Гандзюк: Фігурант Павловський заявив, що вбивство замовив глава Херсонської облради Мангер

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Справа Гандзюк: Фігурант Павловський заявив, що вбивство замовив глава Херсонської облради Мангер

Ovsyannikova Yulia / Barcroft Media via Getty Images

На судовому засіданні в Одесі фігурант справи Ігор Павловський заявив, що вбивство активістки Катерини Гандзюк замовив очільник Херсонської обласної ради Владислав Мангер. Про це у Facebook повідомили активісти спільноти «Хто замовив Гандзюк?».

Павловський повідомив , що експомічник одного з депутатів облради Олексій Левін під час спілкування неодноразово згадував, що саме «Миколайович» замовив напад на Гандзюк. У серпні 2018 року, коли заарештували Миколу Новікова, під час однієї з розмов з Левіним Павловському стало відомо, що «Миколайович» — це і є Мангер.

Також Павловський заявив, що він та його донька неодноразово отримували погрози від Владислава Мангера й саме тому 17 грудня 2019 року він дав суду неправдиві покази про непричетність до вбивства Катерини Гандзюк Мангера і Левіна.

Нагадаємо, прокуратура просить для Мангера і Левіна по 12 років вʼязниці. Обидва підозрювані заперечують свою провину. Також відомо, що сімʼя Катерини Гандзюк вимагає від Мангера і Левіна 23 мільйони гривень за моральну шкоду.