У міськраду Одеси від партії Труханова може зайти менше депутатів. У політсилі готові до переговорів з ОПзЖ та «СН»

Автори:
Вікторія Мартинюк, Марія Жартовська
Дата:
У міськраду Одеси від партії Труханова може зайти менше депутатів. У політсилі готові до переговорів з ОПзЖ та «СН»

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

У кандидата в мери Одеси, чинного очільника міста Геннадія Труханова у разі перемоги на виборах вже не буде більшості в міській раді. На це, зокрема, вплинули його колишні відносини з бізнесменом Володимиром Галантерником. Про це «Бабелю» розповів депутат партії Труханова «Довіряй ділам» Олександр Шеремет.

Журналісти називають Галантерника «тіньовим мером Одеси». Крім нього, ЗМІ також пов’язують Труханова з кримінальними авторитетами Леонідом Мініним і Олександром Ангертом. Восени 2019 року у ЗМІ зʼявилася інформація, що стосунки між Трухановим і Галантерником зіпсувалися. Телеканали «Первый городской» і Odessa Live, які повʼязують з бізнесменом, тепер критикують Труханова.

«Каденція Труханова ділиться на два періоди. Ніхто не приховує, що взаємини [з Галантерником] були і вони заважали йому [Труханову] бути таким, який він є насправді. Я прямо і побічно бачу, що зараз взаємин немає», — каже депутат Шеремет. Він додає, що низка людей, яких повʼязували з Галантерником, звільнені з команди мера — це і його заступники, і начальники департаментів міськради.

Шеремет скептично оцінює шанси Труханова у майбутній міськраді, вважаючи, що той запізно відійшов від Галантерника та зібрав негатив журналістів і виборців. «У нього [Труханова] не буде більшості [в міській раді], він не зможе впливати на процеси, як впливав. Доведеться домовлятися, а це складно», — каже Шеремет.

Він прогнозує, що замість 29 депутатів, які є у «Довіряй ділам» зараз, до наступної міськради пройдуть 18. Тому, судячи з рейтингів, Труханову доведеться домовлятися з «Опозиційною платформою — За життя» або зі «Слугою народу». Шеремет вважає, що СН — нормальний компроміс.

Інший кандидат у мери Одеси, активіст і керівник одеського Офісу простих рішень і результатів Олег Михайлик теж заявив, що Галантерник і Ангерт допомогли Труханову закріпитися в місті, але з часом їхні апетити зросли, і Труханову стало складно їх задовольняти. Після виборів Михайлик прогнозує переділ влади в Одесі — отримати свою частку захочуть також інші великі бізнесмени. Наскільки жорстким буде цей переділ — поки ніхто не знає.

  • Конкурент Труханова на виборах мера Одеси — кандидат від «Слуги народу», колишній ведучий «Джентльмен-шоу» Олег Філімонов пояснив свій низький рейтинг і розповів, хто вмовив його балотуватися.