Парламент Ізраїлю наділив уряд правом забороняти масові протести під час карантину

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Парламент Ізраїлю наділив уряд правом забороняти масові протести під час карантину

skaman306 / Getty Images

Парламент Ізраїлю наділив уряд країни правом забороняти масові протести на тлі зростання числа хворих на коронавірус.

Про це повідомляє BBC.

Ухвалений закон забороняє збиратися групами понад 20 осіб. Крім того, громадянам заборонено перебувати далі одного кілометру від своїх будинків. Закон, схвалений Кнесетом вранці в середу, надає уряду право оголошувати «особливий надзвичайний стан» на термін до одного тижня.

Премʼєр-міністр Біньямін Нетаньягу також назвав «малоймовірним» те, що другий локдаун закінчиться в середині жовтня, після єврейського свята Суккот. «Число інфікованих зростає і буде збільшуватися. Ізоляція займе не менш як місяць, а можливо, і набагато більше часу», — заявив він. Премʼєр також підкреслив, що рішення про зняття обмежень «ґрунтуватиметься не на термінах, а на кількості інфікованих та інших факторах».

  • В Ізраїлі з 25 вересня через зростання кількості випадків коронавірусу запровадили жорсткий карантин.
  • Із 18 вересня Ізраїль ввів тритижневий загальнонаціональний карантин, щоб стримати поширення коронавірусу після другої хвилі нових випадків захворювання.
  • Перший загальнонаціональний карантин Ізраїль запровадив у квітні, коли там вперше зафіксували коронавірус. Завдяки жорстким обмеженням кількість щоденних випадків захворювання знизилася до двозначних показників. Після ослаблення карантину добова кількість заражень почала зростати.