В Ізраїлі через зростання кількості хворих на коронавірус вводять жорсткий карантин

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
В Ізраїлі через зростання кількості хворих на коронавірус вводять жорсткий карантин

Barcroft Media / Contributor

В Ізраїлі від 25 вересня через зростання кількості випадків коронавірусу запровадять жорсткий карантин.

Про це заявив прем’єр-міністр країни Бінямін Нетаньягу на своїй сторінці у Facebook.

«Захворюваність в Ізраїлі зростає, зростає кількість тяжкохворих і, на жаль, кількість померлих. Щоби врятувати життя ізраїльтян, ми повинні оголосити повний карантин на два тижні, який розпочнеться найближчої пʼятниці та триватиме до кінця свята Сімхат Тора [у 2020 році — 9 жовтня]. Після цього буде ще два тижні карантину, сподіваюся, не дуже суворого, але говорю заздалегідь: усе залежитиме від показників захворюваності», — наголосив він.

За словами Нетаньягу, щойно ситуація дозволить, Ізраїль повернеться до звичайного життя в умовах коронавірусу.

«Ті, хто думає, що можна продовжити працювати під час пандемії, зростання смертності та захворюваності без наслідків для економіки, помиляються. І якщо від нас вимагається ухвалення жорстких заходів, краще зробити це зараз, у період свят, коли економічна активність знижена», — додав прем’єр Ізраїлю.

Окремо Нетаньягу закликав громадян носити захисні маски й уникати скупчення людей.

  • У світі станом на 24 вересня зареєстрували понад 32 мільйони випадків зараження коронавірусом. Лише за минулу добу в Ізраїлі виявили понад 10 тисяч випадків COVID-19.
  • З 18 вересня Ізраїль увів тритижневий загальнонаціональний карантин, щоб стримати поширення коронавірусу після другої хвилі нових випадків захворювання.
  • Перший загальнонаціональний карантин Ізраїль запровадив у квітні, коли там вперше зафіксували коронавірус. Завдяки жорстким обмеженням кількість щоденних випадків захворювання знизилася до двозначних показників. Після послаблення карантину добова кількість інфікувань почала зростати.