Ізраїль повертається до загальнонаціонального карантину — на період єврейських свят

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Ізраїль повертається до загальнонаціонального карантину — на період єврейських свят

Barcroft Media / Contributor

З 18 вересня Ізраїль введе тритижневий загальнонаціональний карантин, щоб стримати поширення коронавірусу після другої хвилі нових випадків захворювання.

Про це заявив премʼєр-міністр країни Беньямін Нетаньягу, повідомляє Reuters.

Під час карантину, який припадає на сезон єврейських свят, ізраїльтяни повинні будуть залишатися в межах 500 метрів від своїх будинків, але можуть виїжджати на роботу. Школи і торгові центри будуть закриті, але супермаркети і аптеки будуть відкритими. Державний сектор буде працювати з меншою кількістю працівників. Недержавним установам і підприємствам дозволили не закриватись за умови, що вони не будуть приймати відвідувачів.

Збори в приміщенні обмежені до 10 осіб і не більше 20 осіб на відкритому повітрі.

Міністерство фінансів заявило, що локдаун обійдеться економіці в $1,88 мільярда. Окремо премʼєр доручив міністру фінансів розробити новий економічний пакет, щоб допомогти підприємствам, які постраждали від карантину.

Перший загальнонаціональний карантин Ізраїль увів у квітні, коли там вперше зафіксували коронавірус. Завдяки жорстким обмеженням кількість щоденних випадків захворювання знизилася до низьких двозначних показників. Після послаблення карантину добова кількість інфікувань почала зростати. Загальна кількість хворих станом на ранок 14 вересня — 155 604 особи, померли 1 119 людей.

  • Зеленський просить Ізраїль надати Україні одній з перших вакцину від коронавірусу, яка поки проходить випробування. В Ізраїлі вакцину розробляє Інститут біологічних досліджень (IIBR). Якщо всі випробування пройдуть за планом, інститут може завершити розробку вакцини через рік або навіть скоріше.