Нардеп Качура: Скандал із заявою нардепа Галушка показав необхідність зміни керівництва «Слуги народу»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нардеп Качура: Скандал із заявою нардепа Галушка показав необхідність зміни керівництва «Слуги народу»

Гонтар Володимир / УНІАН

Нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура вважає, що історія зі звинуваченнями його колеги Миколи Галушка, який заявив про продаж «Слугою народу» місць у виборчих списках, показує необхідність зміни керівництва партії.

Про це Качура заявив в ефірі «Радіо Свобода».

За словами нардепа, він просив винести цей скандал на засідання фракції, проте цього не зробили. «Якби ми жили в європейській площині, то всередині партії могла би бути серйозна розмова. А в нас, на жаль, я зараз скажу таку сенсаційну річ, не те, що повинен сказати представник партії «Слуга народу». Але в нас страус заховав голову в пісок по цьому питанню, як і по інших питаннях також», — заявив Качура.

За словами нардепа, «кейс Галушка» — це наслідок того, що в президентській фракції є брак комунікації, і наразі, каже Качура, визріла потреба в зміні керівництва партії.

  • 26 вересня Галушко опублікував відеозвернення, у якому заявив про намір вийти з партії «Слуга народу». Він розповів, що всі місця у списку СН на його окрузі продані, а заяви про боротьбу з корупціонерами та старими елітами «залишилися лише словами». Також Галушко відмовився йти на місцеві вибори.
  • У «Слузі народу» відреагували на заяву, пообіцявши перевірити інформацію керівника Київської обласної організації партії Олександра Дубінського про те, що Галушко зустрічався з політичними опонентами партії у себе на окрузі та, ймовірно, планував включити їхніх людей до списку на місцеві вибори.