«Не дійшли руки». У «Слузі народу» не обговорювали заяву нардепа Галушка про продаж місць у списках

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Не дійшли руки». У «Слузі народу» не обговорювали заяву нардепа Галушка про продаж місць у списках

Facebook / Микола Галушко

На засіданні фракції «Слуги народу» не обговорювали заяву свого однопартійця Миколи Галушка, який заявив про нібито продаж місць у списку партії на місцевих виборах на Київщині. Про це повідомили нардепи політсили Ірина Верещук та Олександр Качура.

«Щодо пана Галушка та інших питань, які ми повинні були обговорювати, — ми їх не обговорювали», — сказав Качура у коментарі Укрінформ.

За його словами, голова фракції Давид Арахамія на запитання нардепів, чому на засіданні фракції не обговорили заяву Галушка, відповів, що нардепи «не встигнуть».

При цьому, Верещук зазначила, що заяву однопартійця обговорювали, але рішення по ній не ухвалювали. «Щодо питання з паном Галушком, дійсно, обговорювали, але в «різному», і не було прийнято рішення. Питання на фракції не голосувалося», — сказала Верещук в ефірі одного з телеканалів, зазначивши, що не знає, із чим це повʼязано, бо не була присутня на обговоренні.

На запитання ведучого, чи не вважає фракція заяву однопартійця неважливою, Верещук відповіла: «Вважає важливою, але обговорювали законопроєкти, які завтра [29 вересня] будуть виноситись на голосування […], а тому просто не дійшли руки».

  • 26 вересня Галушко опублікував відеозвернення, у якому заявив про намір вийти з партії «Слуга народу». Він розповів, що всі місця у списку «СН» на його окрузі продані, а заяви про боротьбу з корупціонерами та старими елітами «залишилися лише словами». Також Галушко відмовився йти на місцеві вибори.
  • У «Слузі народу» відреагували на заяву, пообіцявши перевірити інформацію керівника Київської обласної організації партії Олександра Дубінського про те, що Галушко зустрічався з політичними опонентами партії у себе на окрузі та, ймовірно, планував включити їхніх людей до списку на місцеві вибори.
  • Галушко виграв вибори депутата до Верховної Ради у 97 виборчому окрузі з центром у Броварах Київської області.