У Кривому Розі залізничники припинили страйк

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Pixabay

Працівники Криворізького локомотивного депо завершили попереджувальний страйк.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За словами голови первинної профспілкової організації Вільної профспілки залізничників України Криворізького депо В’ячеслава Федоренка, за добу акції залізничники склали 10 актів про технічну несправність тепловозів, які не приймали в експлуатацію. Ще частину порушень щодо технічного стану рухомого складу внесли до бортових журналів.

Федоренко додав, що документи готують до передання до поліції та Державної служби охорони праці. «Ми пишемо скаргу через порушення охорони праці, а там вже в межах компетенції буде ухвалюватися рішення. Ми також передамо матеріали в «Укрзалізницю», — сказав представник профспілки.

Він також підтвердив інформацію про те, що замість працівників, які брали участь у добовому страйку, до роботи ставали залізничники інших бригад. Водночас в «Укрзалізниці» заявили, що за весь день страйку було сім випадків неприйняття в експлуатацію локомотивів машиністами депо.

  • Страйки на шахтах Криворізького залізорудного комбінату почалися 2 вересня. Уже 8 вересня протестували 393 гірники чотирьох шахт. Вони вимагали збільшення зарплат і поліпшення умов праці, а також вирішити питання з місцевою службою Держпраці, яку працівники звинувачують у продажності.
  • 29 вересня до страйків шахтарів приєдналися залізничники. Вони заявили про чисельні порушення трудового законодавства щодо оплати праці, пільгового пенсійного забезпечення, права на відпустку. Зазначається, що люди щоденно вимушені працювати в небезпечних для життя та здоров’я умовах — на застарілих і технічно несправних локомотивах.