У Дніпропетровській області майже 400 гірників відмовилися виходити з шахт. Вони оголосили протест

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Дніпропетровській області 393 гірники чотирьох шахт, три з яких — Криворізького залізорудного комбінату, відмовилися виходити й оголосили підземний протест. Вони вимагають збільшення зарплат і поліпшення умов праці, а також вирішити питання з місцевою службою Держпраці, яку працівники звинувачують у продажності.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Станом на ранок (08:30) протестують 90 гірників шахти «Гвардійська», 60 гірників шахти «Тернівська», 214 гірників шахти «Батьківщина» і 29 гірників шахти «Жовтнева». Останні вимагають збільшення зарплат уже шосту добу. Ще 84 гірники «Батьківщини» залишилися під землею на знак солідарності 7 вересня.

За словами Волинця, адміністрація шахти «Тернівська» вранці не пустила першу зміну, яка хотіла приєднатися до протесту. Тепер працівники влаштували акцію на площі біля адміністрації Криворізького комбінату.

Волинець зазначив, що шахтарі оголосили «італійський страйк» — вони ретельно виконують всю роботу, але з урахуванням усіх безглуздих правил і параграфів, що призводить до зниження продуктивності. Сьогодні, 8 вересня, у Кривий Ріг повинні виїхати представники центрального офісу Держпраці для вирішення питань.