У Кривому Розі до страйків шахтарів приєдналися залізничники

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Pixabay

У Кривому Розі почався «італійський страйк» працівників Криворізького локомотивного депо. Вони працюють винятково за посадовою інструкцією, а також відмовляються це робити на непридатній до експлуатації техніці.

Про це у своєму Facebook написав голова незалежної профспілки гірників, нардеп Михайло Волинець.

«Працівники Криворізького локомотивного депо заявляють про чисельні порушення трудового законодавства щодо оплати праці, пільгового пенсійного забезпечення, права на відпустку. Зазначається, що люди щоденно вимушені працювати в небезпечних для життя та здоров’я умовах — на застарілих і технічно несправних локомотивах», — повідомив він.

Волинець також розповів, що працівники депо помітили автобуси із 32 машиністами, які мають замінити страйкувальників, щоб відновити роботу підприємства.

Водночас нардеп повідомив, що протестувальники на шахті «Родина» вирішилися піднятися на поверхню і завершити свій страйк. Таким чином, досі лишаються під землею лише працівники на шахті «Октябрська».

Водночас в «Укрзалізниці» запевняють, що жодного страйку у депо немає. Там підтверджують факти неприйняття локомотивів машиністами, але їх одразу замінили працівниками інших бригад.

«Щодо так званого «італійського страйку», який відбувся сьогодні у місті Кривий Ріг. Ми офіційно повідомляємо, що інформація, яка розповсюджується у ЗМІ, не відповідає дійсності. За весь день так званого «страйку» наявно лише сім випадків неприйняття локомотивів машиністами», — пояснили у компанії.

  • Страйки на шахтах Криворізького залізорудного комбінату почалися 2 вересня. Уже 8 вересня протестували 393 гірники чотирьох шахт. Шахтарі оголосили «італійський страйк» — вони ретельно виконують всю роботу, але з урахуванням усіх безглуздих правил і параграфів, що призводить до зниження продуктивності.