ДБР спростувало інформацію про відмову двигуна у літака Ан-26, який впав під Чугуєвом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ДБР спростувало інформацію про відмову двигуна у літака Ан-26, який впав під Чугуєвом

Марієнко Андрій / УНІАН

Державне бюро розслідувань спростувало інформацію про відмову двигуна у літака Ан-26, який зазнав аварії під Чугуєвом.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Була інформація про зниження тиску індикатора крутного моменту. А інформація, що взагалі відмовив двигун, не відповідає дійсності», — сказав журналістам начальник Головного слідчого управління ДБР Максим Борчаковський.

Водночас він наголосив, що всі ці обставини встановлюють під час проведення технічного розслідування, яке здійснює головна інспекція Міністерства оборони.

Крім того, Борчаковський заявив, що оприлюднити зміст чорних ящиків літака буде можливо лише після дозволу слідчого. Він закликав не маніпулювати з цього питання. «Необхідно провести аналіз й одного, і другого бортових самописців, зіставити ці дані, щоб мати обʼєктивну картину», — додав начальник Головного слідчого управління ДБР.

Борчаковський також розповів, що слідство розглядає усі версії того, що сталося. Версію теракту, за його словами, можна буде відкинути тільки за результатами вибухотехнічної експертизи.

  • Увечері 25 вересня в Харківській області літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.
  • На борту перебували 27 людей: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. В авіакатастрофі вижили лише двоє курсантів: один із них помер уранці наступного дня в лікарні, життю іншого нічого не загрожує.
  • За словами міністра оборони Андрія Тарана, курсанти проводили навчальні польоти, а сам літак до цього здійснив шість злетів і посадок поспіль. Керували літаком не курсанти, а досвідчені пілоти. Під час сьомого польоту командир екіпажу повідомив про проблеми з лівим двигуном і готувався до аварійної посадки, але раптово сталася катастрофа. Імовірно, літак зачепив крилом землю.